- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuiti fragezi umpluti cu ciocolata sunt deliciosi si foarte buni in roice imprejurare.Fie ca sunt serviti la micul dejun sau la desert este mereu o placere sa ii savurezi.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 130 gr unt
- 250 gr faina
- 120 gr zahar
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1 galbenus
- 1 portocala
PENTRU UMPLUTURA:
- 150 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata de menaj
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Pune intr-un castron mare faina, ouale, galbenusul, zaharul, untul taiat bucati si inmuiat la temperatura camerei. Adauga zaharul vanilat si coaja rasa de la portocala.
- Framanta bine cu mainile pana obtii un aluat neted si omogen, apoi acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l 30 de minute in frigider.
- Pune aluatul pe planseta presarata cu faina si intinde cu sucitorul o foaie groasa de 0,5 cm. Cu ajutorul unei forme de biscuiti decupeaza biscuitii din aluat. Asaza-i intr-o tava si coace-i 20 de minute, la foc moderat.
- Topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie sau la microuonde si, cand s-a racit, incorporeazo in frisca batuta tare.
- Umple biscuitii raciti cu spuma de ciiocolata si serveste-i presarati cu zahar pudra.
Sugestie:
Ca baza pentru aluatul de biscuiti poti folosi 100 gr migdale macinate si 100 gr faina. Restul ingredientelor pentru aluat raman neschimbate.
Pentru umplutura, poti face o crema de cafea si ciocolata, topind 200 gr ciocolata de menaj si 90 gr unt. Adauga 100 ml cafea expresso si frisca obtinuta din 150 ml frisca lichida.