Biscuiti fragezi umpluti cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Biscuiti fragezi umpluti cu ciocolata sunt deliciosi si foarte buni in roice imprejurare.Fie ca sunt serviti la micul dejun sau la desert este mereu o placere sa ii savurezi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 130 gr unt
    • 250 gr  faina
    • 120 gr zahar
    • 2 oua
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 galbenus
    • 1 portocala

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 150 ml frisca lichida
    • 200 gr ciocolata de menaj

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra

     


Instructiuni de preparare

  1. Pune intr-un castron mare faina, ouale, galbenusul, zaharul, untul taiat bucati si inmuiat la temperatura camerei. Adauga zaharul vanilat si coaja rasa de la portocala.
  2. Framanta bine cu mainile pana obtii un aluat neted si omogen, apoi acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l 30 de minute in frigider.
  3. Pune aluatul pe planseta presarata cu faina si intinde cu sucitorul o foaie groasa de 0,5 cm. Cu ajutorul unei forme de biscuiti decupeaza biscuitii din aluat. Asaza-i intr-o tava si coace-i 20 de minute, la foc moderat.
  4. Topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie sau la microuonde si, cand s-a racit, incorporeazo in frisca batuta tare.
  5. Umple biscuitii raciti cu spuma de ciiocolata si serveste-i presarati cu zahar pudra.

Sugestie:

Ca baza pentru aluatul de biscuiti poti folosi 100 gr migdale macinate si 100 gr faina. Restul ingredientelor pentru aluat raman neschimbate.

Pentru umplutura, poti face o crema de cafea si ciocolata, topind 200 gr ciocolata de menaj si 90 gr unt. Adauga 100 ml cafea expresso si frisca obtinuta din 150 ml frisca lichida.

Recomandari

Patiserie