- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele sunt un fel de test pentru “arta culinaraâ€. Desi usor de preparat, briosele cer o atentie si rabdare la detalii, cum ar fi partea de decorare a acesteia, dar cu siguranta vor fi o incantare pentru intreaga familie!
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr zahar brun
- 1 plic zahar vanilat
- 100 gr unt
- coaja rasa si sucul de la o portocala
- 6 oua
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 360 gr faina
- 100 gr migdale macinate
- 250 gr cirese confiate, tocate marunt
PENTRU DECOR:
- 2 linguri zeama de lamaie
- 100 gr zahar pudra
- bombonele mici colorate
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas bati untul cu zaharul brun si zaharul vanilat. Adaugi galbenusurile de ou, coaja rasa si zeama de portocala,esenta de vanilie si se omogenizeaza compozitia.
- Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cu migdalele macinate,care apoi se incorporeaza in amestecul cu galbenusuri. Se omogenizeaza amestecul, apoi se incorporeaza albusurile de ou batute spuma, amestecand cu miscari lente de jos in sus, adaugand treptat in acelasi timp ciresele confiate.
- Se tapeteaza formele de briose cu hartie de copt, apoi se toarna in ele compozitie, umpland formele numai 3 sferturi. Briosele se baga in cuptorul incins , si se coc 25-30 de minute la foc moderat, pana se rumenesc frumos.
- Pentru glazura, amesteci zaharul pudra cu zeama de lamaie, iar cu pasta obtinuta se glazureaza briosele racite, asezand pe fiecare cateva bombonele colorate.