Coronite cu zahar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Coronitele de zahar sunt dulci si aromate si, cu siguranta, pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • 250 gr unt
    • 70 gr zahar
    • 3 galbensuuri fierte
    • 2 linguri rom
    • 6 bucati zahar cubic

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul spuma intr-un vas. Se pun galbenusurile pe rand, se freaca untul dupa fiecare galbenus si se adauga romul. Se incorporeaza faina in unt si se amesteca repede pana se obtine un aluat omogen.
  2. Din acest aluat se iau bucati si se fac suluri subtiri care se taie in bucatele de 6 cm lungime si apoi se lipesc la capete, in forma de coronite.
  3. Se ung coronitele cu unt topit si se presara cu zaharul cubic zdrobit. Se pun in tava tapetata si se coc la foc iute, timp de 20 de minute.

Recomandari

Patiserie