- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coronitele de zahar sunt dulci si aromate si, cu siguranta, pe placul tuturor.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 250 gr unt
- 70 gr zahar
- 3 galbensuuri fierte
- 2 linguri rom
- 6 bucati zahar cubic
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul spuma intr-un vas. Se pun galbenusurile pe rand, se freaca untul dupa fiecare galbenus si se adauga romul. Se incorporeaza faina in unt si se amesteca repede pana se obtine un aluat omogen.
- Din acest aluat se iau bucati si se fac suluri subtiri care se taie in bucatele de 6 cm lungime si apoi se lipesc la capete, in forma de coronite.
- Se ung coronitele cu unt topit si se presara cu zaharul cubic zdrobit. Se pun in tava tapetata si se coc la foc iute, timp de 20 de minute.