- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Revani etse o prajitura orientala aromata si foarte gustoasa, fiind foarte buna daca o tineti o noapte la frigider inainte de a o servi.
Ingrediente
- 4 oua
- 200 gr iaurt
- 200 ml ulei
- 400 gr faina
- 200 gr gris fin
- 200 gr zahar
- 1 plic praf de copt
PENTRU SIROP:
- 800 ml apa
- 600 ml zahar
- 1/2 lamaie
- 200 gr unt pentru tava
PENTRU SERVIT:
- 50 gr fistic macinat
- 50 gr nuca de cocos
Instructiuni de preparare
- Intai se face siropul pentru care zaharul si apa se pun pe foc si, cand incepe sa devina fierbinte, se adauga sucul de lamaie. Se lasa 15 minute sa fiarba, se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
- Pentru aluat, se amesteca ouale cu zaharul si apoi se adauga iaurtul, uleiul, faina, grisul si praful de copt, si se amesteca foarte bine.
- Un vas de cuptor se unge cu unt si se toarna aluatul cu gris. Se niveleaza si se baga in cuptorul incins pentru o ora, la foc moderat.
- Dupa ce a devenit aurie, se scoate prajitura din cuptor, se taie si imediat se toarna siropul racit. Prajitura va absorbi imediat siropul.
- Se acopera prajitura si se lasa sa se racoreasca in totalitate. Se serveste presarata cu fistic si nuca de cocos.