- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de mere este un preparat cunoscut de noi toti din copilarie, de aceea este bine ori de cate ori avem ocazia sa retraim acele momente!
Ingrediente
- 1 paine toase
- 8 oua
- 200 gr zahar
- 4 plicuri zahar vanilat
- scortisoara
- 4 mere
- 300 gr crema de branza
- 500 ml lapte
- unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Feliaza merele, bate ouale cu putina sare, apoi subtiaza cu laptele. Amesteca zaharul cu crema de branza si zaharul vanilat.
- Unge o tava cu unt si tapeteaza cu felii de paine inmuiate in amestecul de lapte. toarna o parte din crema de branza dulce si acopera cu un strat de mere. Repata straturile pana la terminarea ingredientelor, ultimul strat sa fie de mere.
- Presara scortisoara si baga tava in cuptorul incins pana se rumeneste, si scoate-o las-o sa se rumeneasca, spoi o poti felia si servi.