Budinca de mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de mere este un preparat cunoscut de noi toti din copilarie, de aceea este bine ori de cate ori avem ocazia sa retraim acele momente!

Ingrediente

    • 1 paine toase
    • 8 oua
    • 200 gr zahar
    • 4 plicuri zahar vanilat
    • scortisoara
    • 4 mere
    • 300 gr crema de branza
    • 500 ml lapte
    • unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Feliaza merele, bate ouale cu putina sare, apoi subtiaza cu laptele. Amesteca zaharul cu crema de branza si zaharul vanilat.
  2. Unge o tava cu unt  si tapeteaza cu felii de paine inmuiate in amestecul de lapte. toarna o parte din crema de branza dulce si acopera cu un strat de mere. Repata straturile pana la terminarea ingredientelor, ultimul strat sa fie de mere.
  3. Presara scortisoara si baga tava in cuptorul incins pana se rumeneste, si scoate-o las-o sa se rumeneasca, spoi o poti felia si servi.

Recomandari

Patiserie