- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Saleurile cu verdeata sunt delicioase,aromate si foarte usor de preparat, fiind un aperitiv indragit atat de cei mici cat si de cei mari.
Ingrediente
- 400 gr aluat foitaj
- 50 gr parmezan
- patrunjel verde
- 100 rg unt
- 2 galbenusuri
- marar verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei, timp de 30 de minute.
- Intre timp, se pune untul la topit, apoi cu ajutorul unei pensule se unge aluatul, acre apoi se taie pe lung , sub forma de bastonase.
- Se bat galbenusurile cu putina sare si se unge cu amestecul obtinut fiecare bastonas, se presara parmezan ras.
- Pe o parte din bastonase se pun frunze de patrunjel, iarpe altele marar, si se baga apoi in cuptorul incins, sa se coaca, max 20 de minute.
- Saleurile cu verdeata se servesc calde sau reci, ca gustare sau aperitiv.