- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coronitele cu flori de mar sunt desertul ideal atunci cand doriti sa ii pacaliti pe cei mici sa manace fructe.
Ingrediente
- 125 ml apa
- sare
- sucul de la o lamaoe
- 250 gr faina
- 175 gr unt
- 5 mere
- ulei sau unt
- zahar pudra amestecat cu scortisoara
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas mic se dizolva putina sare in apa.Faina se amesteca cu untul taiat bucatele si apoi se adauag apa sarata. Se amesteca bine, apoi se framanta pana se obtine un aluat omogen care se aduna intr-o bila si se lasa o ora sa se odihneasca.
- Intre timp, se taie merele in doua, cu un cutit ascutit, se scoate cotorul cu seminte si apoi, fiecare jumatate de mar se taie in felii cat se poate se subtiri. Feliile de mere se stropesc cu sucul de lamaie si se amesteca pentru ca toate sa fie umezite.
- Se intinde aluatul cu sucitorul intr-o foaie groasa de 2 cm, din care se decupeaza fasii lungi de 6-7 cm. Se asaza fiecare fasile in tava de copt unsa cu ulei sau unt, pentru a se forma un suport pentru placintele. In interiorul fiecarui inel de aluat se asaza felii de mar in asa fel incat sa se mene cu o floare.
- Se da tava la cuptor pentru 15 minute, pana cand aluatul este copt, Cand sunt gata se scot si se lasa sa se raceasca inainte de a le presara cu amestec de zahar pudra cu scortisoara.