- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Buletele de orz cu crema cappuccino sunt aromate, deliciose si foarte sanatoase.Buletele de orz cu crema cappuccino sunt genul de desert care se poate prepara cu multe zile inainte, crema fiind proaspete.
Ingrediente
PENTRU BULETE:
- 300 ml lapte integral
- 200 gr orz decorticat
- 1 pastaie de vanilie
- 50 gr zahar
- 30 gr cozonac
- ulei de floarea-soarelui pentru prajit
PENTRU CREMA:
- 150 ml cafea expresso
- 40 ml frisca lichida
- 1 lingura zahar
Instructiuni de preparare
- Pune orezul la fiert intr-o cratita cu apa cat sa-l acopere, adaugand pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime. Pune imediat si, cand apa a fost absorbita toarna laptele cald.
- Adauga cozonacul sfaramat peste orzul fiert al dente si lasa-l sa se raceasca in cratita acoperita cu capac.
- Cu mainile umezite, formeaza bulete cu diametrul de 2 cm, asaza-le intr-o tava si pune-le in frigider.
- bate frisca lichida pe jumatate, ca sa nu se intareasca. Cu un tel sau cu o furculita amesteca bine cafaua cu o lingura de zahar si incorporeaz-o in smantana batuta, amestecand pana la obtinerea unei creme omogene.
- Prajeste buletele in baie de ulei incins, scoate-le si asaza-le pe hartie absorbanta. Servetse-le calde, cu crema de cafea.