Cozonac rustic cu pere aromat cu scortisoara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cozonacul rustic cu pere aromat cu scortisoara il puteti incerca in zilele de sarbatoare sau de ce nu il puteti servi ca desert la mesele in familie.

Ingrediente

    • 275 gr zahar
    • 500 gr faina
    • 1/2 cub drojdie
    • 5 oua
    • 100 ml oua
    • 2 linguri scortisoara pulbere
    • 150 gr unt
    • 2 pere tari
    • 1 ou pentru uns

Instructiuni de preparare

  1. Pune 250 gr de faina pe planseta, toarna peste ea drojdia dizolvata in putina apa calduta, amesteca bine si lasa comozitia sa se odihneasca 20 de minute.
  2. Bate usor ouale cu zaharul intr-un castron (nu trebuie sa isi mareasca volumul). Pune pe o plaseta cele 250 gr de faina ramase, in forma de fantana si asaza in centru aluatul dospit, dupa ce l-ai framantat putin inainte. Pune apoi compozitia de oua si untul topit la bain-marie.
  3. Framanta cu palmele, adauga scortisoara si lucreaza aluatul in continuare pana cand devine elastic.
  4. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma rotunda cu pereti detasabili si asaza in ea aluatul obtinut. Lasa-l sa creasca la loc cald 15 minute.
  5. Intre timp, taie perele cuburi. Cand aluatul a crescut, acopera-l cu bucatele de pere si unge suprafata cu ou batut.
  6. Pune cozonacul in cuptorul incins si coacel timp de 40  de minute.

Recomandari

Patiserie