Strudel de mere si pere cu pricomigdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strudelul de mere si pere cu pricomigdale este atat un desert cat si o gustare delicioasa. Fie ca e servit la micul dejun sau la desert este mereu o placere sa gusti din el.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 gr faina alba
    • 50 gr unt
    • 1 albus
    • 2 linguri lapte
    • 2 linguri zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 2 mere
    • 2pere
    • 6-7 pricomigdale (amaretti)
    • 1 lamaie
    • 50 gr stafide
    • 50 gr seminte de pin
    • 1 lingura scortisoara pulbere
    • 3 lingurite dulceata de caise
    • 1 albus

Instructiuni de preparare

  1. Framanta un aluat din faina, albus, zahar si unt topit in lapte. Incalzeste in cuptor o cratita fara tarte si acopera cu ea aluatul. In aceste fel, aluatul va deveni mai elastic.
  2. Pune aluatul pe o bucata de hartie de copt unsa cu ulei. Intinde din el o foaie groasa de cativa milimetri.
  3. Curata de coaja merele si perele, taie-le cubulete, rade coaja de lamaie si sfarama pricomigdalele marunt.
  4. Acopera foaia de aluat cu pricomigdalele, merele, perele, stafidele, semintele de pin, coaja rasa de lamaie, scortisoara si dulceata. Ruleaza foaia. Unge marginile ruloului cu albus de ou batut si lipeste-le.
  5. Coace-l in cuptorul incins 45 de minute. Unge-l din cand in cand cu lapte indulcit si unt topit caldut. Strudelul se serveste pudrat cu zahar si decorat cu frisca batuta.

Recomandari

Patiserie