- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tartelete cu cacao umplute cu ricotta si pere sunt cu siguranta un desert ideal pentru orice ocazie.Acest tip de desert va lasa imaginatia sa folositi mereu alta crema sau alte fructe, gustul ramanand la fel de special.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 2 oua
- 200 gr faina
- 80 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri cacao amara
PENTRU PERE:
- 1,2 l vin spumant cu aroma de capsuni
- 2 pere William
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr branza ricotta
- 4 linguri fulgi de porumb
- 1 lingura zahar pudra
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Freaca untul inmuuiat la temperatura camerei cu zaharul, adauga ouale, cacaua si zaharul vanilat. Amesteca toate ingredientele, adauga faina cernuta si framanta. Strange aluatul in forma de minge, inveleste-l cu folie alimentara si pune-l 30 de minute in frigider.
- Intre timp, pune la fiert vinul spumant si, cand da in clocot, adauga perele intregi, curatate de coaja. Opreste focul si lasa-le circa o ora sa se marineze.
- Intinde aluatul si imbraca 8 forme mici, cu diametrul de circa 10 cm. Inteapa aluatul de pe fundul formelor cu furculita si coace-le 15 minute in cuptorul incins. Scoate tarteletele din forme si lasa-le sa se raceasca.
- Freaca branza ricotta cu zaharul pudra, adauga fulgii de porumb sfaramati si umple tarteletele cu aceasta compozitie. Scoate perele din vin, taie-le feliute, indeparteaza cotorul si aranjeaza-le peste compozitia de ricotta. Decoreaza cu fulgi de porumb sfaramati si serveste.