- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru ca exista mai multe retete de clatite americane, sau pancakes sau clatite pufoase ori cum doriti sa le spuneti, am decis sa va oferim reteta de baza imbunatatita cu aroma de caise proaspete.
Ingrediente
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 4 linguri zahar
- 500 ml lapte dulce sau apa minerala
- 2 plicuri zahar vanilat
- 50 gr unt topit si racit
- 4 oua
- 300 gr caise
- faina cat cuprinde
- sare
Instructiuni de preparare
- Bati ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugi treptat laptele sau apa minerala si faina.faina se adauga treptat pana se obtine o campozitie un pic mai groasa decat cea clasica de clatite.
- Dupa ce s-a omogenizat compozitia, torni untul topit si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie sau in otet.
- Cureti caisele de samburi si le tai felii.Intr-o tigaie unsa cu ulei torni 1/2 polonic de compozitie, peste care asezi 1-2 felii de caisa.Compozitia nu se intinde ca la clatitele clasice, cele americane fiind mai mici.
- Cand s-a rumenit intorci clatita cu grija, folosind o paleta, apoi se scoate pe o farfurie si se serveste.