- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele frantuzesti sunt aromate si gustoase, la fel de bune reci sau calde.
Ingrediente
- 180 gr faina
- 1 ou
- 200 ml lapte nefiert
- 1 lingura cu ulei
- sare
- 1 lingura de coniac
- dulceata de cirese sau compot
- 2 linguri cu zahar pudra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Turnati faina cernuta intr-un castron, faceti un gol unde veti pune: oul intreg, putina sare, ulei, o lingura de coniac si laptele. Amestecati cu lingura de lemn pana cand obtineti un aluat moale, fara cocoloase.
- Amestecati in aluat ciresele (crude, din compot sau din dulceata), omogenizati si turnati aluatul intr-o tigaie de teflon, unsa cu ulei. Asezati tigaia pe flacara mica, lasati sa se inchege aluatul 8-10 min.
- Intoarceti clatita, lasati sa se coaca alte 8-10 min pe foc mic. Scoateti pe un platou sau o farfurie, pudrati cu zahar pudra. Serviti desertul cald, taiat felii in raza.