Clatite frantuzesti-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele frantuzesti sunt aromate si gustoase, la fel de bune reci sau calde.

Ingrediente

    • 180 gr faina
    • 1 ou
    • 200 ml lapte nefiert
    • 1 lingura cu ulei
    • sare
    • 1 lingura de coniac
    • dulceata de cirese sau compot
    • 2 linguri cu zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Turnati faina cernuta intr-un castron, faceti un gol unde veti pune: oul intreg, putina sare, ulei, o lingura de coniac si laptele. Amestecati cu lingura de lemn pana cand obtineti un aluat moale, fara cocoloase.
  2. Amestecati in aluat ciresele (crude, din compot sau din dulceata), omogenizati si turnati aluatul intr-o tigaie de teflon, unsa cu ulei. Asezati tigaia pe flacara mica, lasati sa se inchege aluatul 8-10 min.
  3. Intoarceti clatita, lasati sa se coaca alte 8-10 min pe foc mic. Scoateti pe un platou sau o farfurie, pudrati cu zahar pudra. Serviti desertul cald, taiat felii in raza.

Recomandari

Patiserie