- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele cu banane sunt perfect in zilele de vara, servite ori ca gustare ori la desert.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 2 oua
- 400 gr faina
- 500 ml lapte
- razatura de lamaie
- 1/4 lingurita de sare
- 1 lingura cu unt
- 200 ml apa minerala
PENTRU UMPLUTURA:
- 4-6 banane
- 1 lingura de unt
- 2 linguri cu zahar pudra
- 1 lingurita cu rom
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparere 30 minute
- Spalati ouale, spargeti in vas adanc, puneti deasupra cana cu faina, amestecati. Subtiati pasta obtinuta cu lapte nefiert, adaugati restul de faina si amestecati energic. Puneti un praf de sare si razatura de lamaie, subtiati cu restul de lapte. Cand aluatul este uniform, adaugati apa minerala, lasati castronul la congelator 10 minute.
- Curatati bananele, taiati-le in doua pe lungime, apoi pudrati-le cu zahar pudra. Asezati bananele la rand intr-o tigaie antiadeziva, incalziti-le pe foc mic pana se inmoaie. Turnati peste ele o lingura de rom (sau coniac), lasati inca 1 min pe foc.
- Umpleti clatitele cu jumatati de banana, rulati si treceti desertul pe farfurii.