- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de ciocolata si castane glasate este un desert delicios si foarte aromat. Poate fi servit atat la micul dejun cat si ca desert sau gustare.
Ingrediente
- 150 gr castane glasate
- 150 ml lapte
- 300 gr ciocolata de menaj
- 4 oua
- 20 gr migdale
- 2 linguri zahar
- zahar pudra pentru decot
Instructiuni de preparare
- Bate albusurile cu putina sare si cu zaharul pana obtii o spuma tare. Pune laptele si ciocolata rupta bucati sau rasa intr-o craticioara si topeste la bain-marie.
- Cand ciocolata s-a topit complet, lasa amestecul la racit. apoi, amestecand usor, dar continuu, incorporeaza galbenusurile unul cate unul si spuma de albusuri, avand grija sa nu se lasa compozitia. La sfarsit, adauga castanele glasate sfaramate in bucati mari.
- Unge formele pentru sufleu cu unt si pudreaza-le cu zahar. Toarna compozitia de ciocolata si castane si umple-le 3/4 din capacitate. Presara deasupra cateva feliute de migdale si coace sufleurile 15 minute in cuptorul incins.
- Cand sunt gata, scoate sufleurile din cuptor si lasa-le sa se raceasca, apoi scoate-le din forme.
- Asaza-le pe farfurii individuale, presara-le cu zahar pudra si serveste-le.
Sugestie:
Poti inlocui castanele glasate cu alte fructe deshidratate (curmale, prune, smochisa sau caise). Poti pune in compozitie migdale, nuci, alune de padure.