- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca nu ati mancat niciodata Tiramisu, este timpul sa o faceti. Iar daca ati facut-o, si stiti cat de bun, pufos, usor si excelent este, puteti incerca o variatie a tortului.Crema de mascarpone, usoara si pufoasa intregeste un mini-tortulet delicios.
Ingrediente
- 100 gr piscoturi pentru tiramisu
- 2 linguri Amaretto sau 3 Marsala
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 baton vanilie
- 150 gr mascarpone
- 100 gr unt topit si racit
- 250 ml zer
- 150 gr faina alba
- 4 linguri espresso concentrat, racit
- 1 ou
- 1 lingurita cu varf zahar pudra
- 80 gr zahar
- 3 linguri cacao
Instructiuni de preparare
- Se sfarama piscoturile si se amesteca cu faina, praful de copt si bicarbonatul. In alt bol se bate oul, apoi se adauga zaharul, untul si zerul. Se amesteca la sfarsit cu faina. Se pune in forma de muffin (6 forme mari sau vreo 10 mai mici) si se dau la cuptorul preincalzit 20-25 minute. Cand sunt gata se lasa la racit 5 minute in forma, apoi se scot si se pun pe-un gratar pana se racesc complet.
- Se amesteca espresso cu lichiorul. Muffinii se inteapa cu o scobitoare si se insiropeaza cu cate o lingura de sirop. Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si miezul pastaii de vanilie . Se unge fiecare muffin cu crema de mascarpone si se pudreaza din belsug cu cacao.