- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul cu migdale este un desert care ii cucereste atat pe cei mici cat si pe cei mari.Este genul de desert care se poate consumatata cald cat si rece, aroma fiind la fel de intensa.
Ingrediente
PENTRU SUFLEU:
- 80 gr faina
- 4 galbenusuri
- 40 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 80 gr migdale
- 40 gr unt
- 200 ml lapte
- 6 albusuri
- sare
PENTRU DECOR:
- zahar pudra
- 30 gr migdale
Instructiuni de preparare
- Pune la fiert intr-o cratita laptele, zaharul vanilat, untul si putina sare. Toarna faina cernuta in ploaie si amesteca rapid cu o spatula de lemn.
- Continua sa amesteci energic pana cand compozitia se desptinde cu usurinta de pe peretii cratitei. Ia de pe foc si, amestecand in continuare, adauga galbenusurile pe rand.
- Rasneste migdalele foarte fin si adauga-le in aluat, continuand sa amesteci. Cand compozitia s-a racit, incorporeaza albusurile batuite spuma tare, amestecand usor cu o spatul de lemn si miscari de jos in sus.
- Unge formele cu unt si presara-le cu putin zahar. Toarna compozitia si umple-le 3/4 din capacitate. Presara deasupra cativa fulgi de migdale si coace sufleurle circa 25 de minute in cuptorul incins.
- Sufleurile se servesc atat fierbinti cat si reci presarate cu zahar pudra.