- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornuletele cu branza sunt preprate specifice evreiesti, foarte gustoase si aromate.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 125 gr unt
- 1 varf cutit de zahar
- 50 ml apa
- 1 ou
- 1 varf de cutit sare
- 75 ml apa fierbinte
PENTRU UMPLUTURA:
- 150 gr mozzarella rasa
- 100 gr branza de vaci
- 1 ou
- 1 lingurita faina
Instructiuni de preparare
- Se amesteca drojdia cu zaharul si se dizolva in apa fierbinte. Se adauga restul ingredientelor pentru aluat si se framanta bine. Se acopera cu un prosop si se lasa 3-4 ore sa creasca.
- Pentru umplutura se amesteca cele doua feluri de branza cu oul si faina si se lasa peste noapte, la frigider.
- Se imparte aluatul in bile de marimea unei nuci. Se intinde fiecare bila de aluat cu sucitorul. Deasupra se pune cate o lingura din amestecul de branza. Se ruleaza si se apasa la capete, ca sa nu se desfaca in timpul coacerii. Se coace 20 de minute in cuptorul preincalzit la 190°C.