- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornuletele cu mac si nuca sunt specifice cehilor mai ales in zileel geroase de iarna, ele fiind la fel de bune la aperitiv cat si la desert.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr smantana
- 800 gr faina
- 400 gr unt moale
PENTRU UMPLUTURA 1:
- 500 gr nuci tocate marunt
- 1 ou
- 125 gr miere de albine
PENTRU UMPLUTURA 2:
- 350 gr seminte de mac
- 5 oua
- 250 gr zahar
- 1 lingura miere de albine
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura faina
PENTRU FINISARE:
- 1 albus
- 100 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se prepara mai intai umpluturile.Pentru umplutura 1 se amesteca nucile tocate cu oul si cu mierea.
- Pentru umplutura 2 se separa albusurile de galbenusuri. Semintele de mac se oparesc cu apa clocotita, se scurg bine printr-o panza asezata in strecuratoare si se zdrobesc in piulita sau cu mixerul. Se adauga zaharul, mierea, galbenusurile, esenta de vanilie si scortisoara, amestecand continuu. Albusurile se bat pana cand se intaresc si se incorporeaza cu grija in compozitia cu mac. Se presara faina deasupra si se amesteca usor, cu o spatula.
- Smantana si untul se amesteca intr-un castron mare si se incorporeaza treptat faina (cate 1 cana). Se incepe framantatul si, cand compozitia incepe sa se intareasca, se rastoarna pe planseta. Se framanta pana cand nu se mai lipeste de maini, continuandu-se inca 5 minute dupa aceea. Se imparte aluatul in doua, se intind doua foi de 7-8 mm grosime si se taie in patrate cu latura de 7-8 cm.
- Se pune cate o lingura din prima umplutura pe patratele obtinute dintr-o foaie si cate o lingura din a doua umplutura pe cele¬lalte. Se ruleaza patratele de aluat pe diagonala, avand grija sa nu iasa umplutura.
- Se captuseste o tava cu hartie de copt si se asaza cornuletele la distanta de cativa centimetri unele de altele. Se ung cu albus batut si se pun in cuptorul preincalzit (180°C), pentru 15-17 minute, pana cand se rumenesc usor. Se scot din cuptor si se lasa la racit, dupa care se pudreaza cu zahar.