- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele umplute cu dulceata sunt cu siguranta desertul copilariei fiecaruia dintre noi, si de fiecare data cand le preparam putem folosi alt tip de dulceata.
Ingrediente
- 1 ou
- 12 linguri cu faina
- 1/4 lingurita cu sare
- 500 ml lapte
- razatura de lamaie
- 200 ml apa rece sau apa minerala
- 3 linguri cu ulei
- 1 borcan dulceata de fructe
- 200 ml smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute+1 ora cat aluatul la rece
- Cerneti faina intr-un castron mare, spargeti peste faina 1 ou, adaugati sarea, amestecati cu lingura de lemn ca sa omogenizati si subtiati amestecul cu lapte dulce fiert, turnat cate putin.
- Cand amestecul este omogen, adaugati apa rece sau sifon, razatura de lamaie, 1 lingura cu ulei. Lasati la rece pentru 1 ora.
- Folositi o tigaie de teflon pe care o ungeti cu ulei, turnati 1 polonic din aluat si lasati sa se rumeneasca clatita pe o parte.
- Desprindeti usor cu lama lata a unui cutit pentru teflon marginile clatitei, intoarceti-o pe cealalta parte pentru 1 min si treceti-o pe un platou intins. Procedati la fel cu celelalte clatite.
- Umpleti clatitele cu dulceata (sau gem), rulati-le sau impaturiti-le si serviti-le ca desert, acoperite cu smantana.