Clatite umplute cu dulceata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele umplute cu dulceata sunt cu siguranta desertul copilariei fiecaruia dintre noi, si de fiecare data cand le preparam putem folosi alt tip de dulceata.

Ingrediente

    • 1 ou
    • 12 linguri cu faina
    • 1/4 lingurita cu sare
    • 500 ml lapte
    • razatura de lamaie
    • 200 ml apa rece sau apa minerala
    • 3 linguri cu ulei
    • 1 borcan dulceata de fructe
    • 200 ml smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute+1 ora cat aluatul la rece

  1. Cerneti faina intr-un castron mare, spargeti peste faina 1 ou, adaugati sarea, amestecati cu lingura de lemn ca sa omogenizati si subtiati amestecul cu lapte dulce fiert, turnat cate putin.
  2. Cand amestecul este omogen, adaugati apa rece sau sifon, razatura de lamaie, 1 lingura cu ulei. Lasati la rece pentru 1 ora.
  3. Folositi o tigaie de teflon pe care o ungeti cu ulei, turnati 1 polonic din aluat si lasati sa se rumeneasca clatita pe o parte.
  4. Desprindeti usor cu lama lata a unui cutit pentru teflon marginile clatitei, intoarceti-o pe cealalta parte pentru 1 min si treceti-o pe un platou intins. Procedati la fel cu celelalte clatite.
  5. Umpleti clatitele cu dulceata (sau gem), rulati-le sau impaturiti-le si serviti-le ca desert, acoperite cu smantana.

Recomandari

Patiserie