- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateurile cu varza calita sunt perfecte pentru un pranz in repezeala.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 ml ulei
- 400 ml lapte
- sare
- 500 gr faina
- drojdie de here
- 1 lingura cu zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 1/2 varza alba
- 1 ceapa mare
- sare
- 100 ml ulei
- boia dulce
- piper
- 1 ou
- menta tocata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faci un aluat moale din: laptele amestecat cu uleiul, faina turnata in ploaie, sare si drojdia de bere frecata cu 1 lingura de zahar pana cand devine lichida. Lasi aluatul la rece 1 ora,il imparti in patru, presari planseul cu faina, framanti aluatul 2-3 minute,apoi intinzi foaie si umpli cu varza calita pe care o pregatesti astfel:
- Cureti varza, o toci marunt, o presari cu sare grunjoasa. Apesi in toate directiile, pana cand se inmoaie. Speli cu apa rece, lasi sa se scurga, calesti in ulei impreuna cu ceapa tocata pestisori.
Lasi sa se racoreasca, sarezi, piperezi, amesteci cu menta tocata sau faramitata si legi amestecul cu un galbenus.
- Umpli foile de aluat, dai fata cu albus, coci in tava neunsa. Lasi sa se rumeneasca in cuptorul cald, apoi tai pateurile si le servesti calde, cu vin alb.