Cornulete cu margarina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornuletele cu margarina se prepara usor, sunt gustoase si aromate, mult mai fragede a doua zi.

Ingrediente

    • 250 gr margarina
    • 7 linguri cu apa calda
    • 1 lingura cu zeama de lamaie
    • coaja de lamaie
    • sare
    • 400 gr faina
    • 175 gr marmelada de fructe
    • 10 nuci tocate

Instructiuni de preparare

  1. Lasi margarina la temperatura camerei cateva ore, dupa care o freci spuma.
  2. Clocotesti apa pe foc, adaugi o lingura de zeama de lamaie sau de otet, un praf de sare si incorporezi in margarina, amestecand incet. Cand amestecul este omogen, adaugi faina in ploaie, amesteci bine, apoi framanti un aluat moale, pe care il lasi la rece 2 ore.
  3. Toci nucile, amesteci peste marmelada de fructe si parfumezi cu putina coaja de lamaie. Intinzi aluatul in foi mici, tai in raza fiecare foaie, pui umplutura la capatul mai lat al aluatului, rulezi inspre partea ingusta si obtii in felul acesta cornulete, pe care le asezi pe o tava neunsa.
  4. Coci la foc potrivit 30 de minute, dupa ce la inceput focul a fost pentru 5 minute foarte iute. Focul mare are calitatea de a opri margarina din aluat sa se inmoaie.

Recomandari

Patiserie