- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele umplute cu nuci sunt delicioase si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 2 oua intregi
- 200 gr faina
- 300 ml lapte nefiert
- sare
- 1 lingura cu ulei
- 1 lingura cu zahar
- 15-20 miezuri de nuci
- 1 lingura cu zahar
- 3 linguri cu smantana
- 2-3 linguri cu sirop de dulceata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Spalati ouale, spargeti in vas emailat, cerneti deasupra faina, adaugati sare si omogenizati. Subtiati pasta obtinuta cu laptele turnat incet si amestecati cu lingura de lemn.
- Ungeti o tigaie cu ulei, luati din aluat cu polonicul si turnati in tigaie. Lasati sa se rumeneasca usor, intoarceti pe partea necoapta pentru 1 min. Scoateti clatitele pe un platou rotund.
- Taiati miezul de nuca in felii subtiri, amestecati cu sirop de dulceata, 1 lingura cu zahar (facultativ) si smantana. Omogenizati.
- Ungeti fiecare clatita cu sosul de nuci, impaturiti si serviti desertul cald.