- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele umplute cu urda sunt perfecte daca le serviti reci in zilele caniculare de vara. Fie ca le serviti dimineata sau seara clatitele umplute cu urda sunt delicioase.
Ingrediente
PENTRU CLATITE
- 2 oua
- 14 linguri cu faina
- 1 l apa minerala
- 2 linguri cu ulei
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr urda
- 2-3 legaturi de marar
- sare
- 2 linguri cu unt
- 2-3 linguri cu smantana sau iaurt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Spalati ouale, stergeti cu servetele, spargeti in vas adanc. Bateti ca pentru omleta, amestecati cu 3-4 linguri cu faina, omogenizati. Subtiati amestecul cu apa minerala, adaugati restul de faina si subtiati din nou. Procedati astfel pana se termina faina si apa.Sarati putin si lasati aluatul la rece 1/4 ora.
- Puneti urda in castron adanc, faramati cu furculita, adaugati putina sare, iaurt sau smantana, omogenizati. Spalati mararul fir cu fir si uscati-l in prosop de bumbac, apoi tocati marunt si amestecati peste urda. Omogenizati cu furculita.
- Faceti clatitele si rumeniti-le in ulei, strangeti pe un platou curat si umpleti-le cu urda. Serviti-le rulate sau asezate unele peste altele, cu umplutura intre ele, ca so formeze un tort. Taiati tortul in raza.
Serviti ca aperitiv.