Croasant umplut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Croasantele sunt o provocare pentru gospodine, dar si o bucurie pentru cine le are pe masa, la micul dejun, proaspete, gustoase si aburinde.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 25 gr drojdie
    • 300 rg cascaval ras
    • 1 lingurita zahar
    • 200 gr unt
    • 150 gr iaurt gras
    • 10 crenvursti
    • 2 oua
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Dizolva drojdia in 1-2 linguri cu apa. Separat, incorporeaza untul in faina amestecata cu putina sare si o lingurita rasa de zahar. Amesteca pana cand compozitia capata un aspect nisipos, apoi adauga iaurtul, un ou si drojdia dizolvata. Framanta pana cand aluatul se desprinde de pe maini, si da-l la rece pentru 2-3 ore.
  2. Intinde aluatul in foaie groasa de 5 cm. Mai intai formeaza dreptunghiuri cu latura de 12 cm si apoi taie-le in diagonala, ca sa obtii triunghiuri. Asaza la baza o lingurita cu cascaval ras iar deasupra pune 2-3 felii de crenvursti. Ruleaza de la baza catre varf si asaza cornul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. unge-le cu ou si , cu un cutit cu lama subtire cresteaza-le pe lungime. Baga tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute, apoi scoate-le si le poti servi fierbinti.

Recomandari

Patiserie