- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Portofelele umplute sunt foarte buna, si mai ales ca putem prepara tot felul de umpluturi pentru a varia gustul si aroma.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 125 gr margarina
- 120 gr iaurt natural
- 30 gr zahar pudra
- 250 gr pasta de curmale
- 1 lingura seminte de susan
- 2 linguri apa de portocal
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu margarina si zahrul si apoi se adauga iaurtul. Dupa ce se amesteca se lasa aluatul sa se odihneasca 1 ora.
- Se intinde aluatul intr-o foaie fina, de maxim 1 cm grosime, si din ea se decupeaza cercuri mai mici sau mai mari. Pasta de curmale se amesteca bine cu susanul si cu apa de flori de portocal.
- Pe jumatatea fiecarui cerc decupat se pune cate o lingura de umplutura, se pliaza si se preseaza cu dintii unei furculite. Dupa umplere, se asaza toate portofelele intr-o tava si se coc 20 de minute.