Cornulete cu gem si nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornulete cu gem si nuci sunt delicioase, mai ales daca sunt consumate a doua zi cand devin mult mai fragede si mai aromate.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 ou
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 1 lingurita sare
    • 1 lingura otet
    • 450 gr faina
    • 200 gr margarina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 4 linguri apa minerala
    • 3 linguri zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr nuci
    • 200 gr gem
    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina intr-un bol, se face o gaura in mijloc si se pune margarina moale, sarea, oul, zaharul, coaja rasa de lamaie, apa si otetul.
  2. Se incorporeza ingredientele si se framanta pana se obtine un aluat tare si usor sfaramicios, care se pune intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru o ora.
  3.  Se macina nucile si se amesteca cu gamul si cu vanilia.
  4. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire din care se decupeaza patratele. Se pune umplutura in fiecare patratel si se ruleaza. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc pana se rumenesc frumos si devin aurii.
  5. Cand sunt gata se scot, se tavalesc prin zahar pudra si se lasa sa se raceasca inainte de a le servi.

Recomandari

Patiserie