Perle de mere in sos zabaion

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Perle de mere in sos zabaion sunt ideale pentru micul dejun.Perlele de mere sunt mai aromate daca sunt servite reci a doua zi..

Ingrediente

    PENTRU PERLE:

    • 1 castron de pesmet
    • 2 mere
    • 2 oua
    • 2 linguri faina
    • 50 gr zahar
    • 200 ml lapte
    • sare
    • ulei de floarea-soarelui pentru prajit

    PENTRU SOS:

    • 200 ml vin rosu dulce
    • 1 ou
    • 1 lingura zahar pudra

    PENTRU DECOR:

    • 1 crenguta de menta proaspata


Instructiuni de preparare

  1. Pemtru perle, bate ouale intregi intr-un castron, adauga  faina si amesteca pana cand obtii un aluat grosut. Incorporeaza laptele, zaharul si putina sare.
  2. Curata merele de coaja si, cu ajutorul unui cutitas, decupeaza din ele sfere mici. Tavaleste-le prin faina, trece-le prin compozitia obtinuta mai inainte si prin pesmet, apoi prajeste-le in baie de ulei incins. Cand au devenit aurii, scoate-le si pune-le pe hartie absorbanta.
  3. Pentru sosul zabaion, pune intr-o craticioara zaharul pudra, oul batut si vinul si bate-le pe baie de aburi pana se ingroasa.
  4. Toarna in mijlocul unui platou sosul si asaza deasupra perlele de mere si decoreaza cu frunze de menta proaspata.

Sugestie:

Poti decora platoul cu coaja merelor confiata intr-o craticioara cu un pic de unt, zahar si putin lichior, dupa gust. Sau mai poti realiza un decor original din aceeasi coaja a merelor deshidratata in cuptor, la temperatura joasa, timp de circa 2 ore.

Recomandari

Patiserie