- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Perle de mere in sos zabaion sunt ideale pentru micul dejun.Perlele de mere sunt mai aromate daca sunt servite reci a doua zi..
Ingrediente
PENTRU PERLE:
- 1 castron de pesmet
- 2 mere
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 50 gr zahar
- 200 ml lapte
- sare
- ulei de floarea-soarelui pentru prajit
PENTRU SOS:
- 200 ml vin rosu dulce
- 1 ou
- 1 lingura zahar pudra
PENTRU DECOR:
- 1 crenguta de menta proaspata
Instructiuni de preparare
- Pemtru perle, bate ouale intregi intr-un castron, adauga faina si amesteca pana cand obtii un aluat grosut. Incorporeaza laptele, zaharul si putina sare.
- Curata merele de coaja si, cu ajutorul unui cutitas, decupeaza din ele sfere mici. Tavaleste-le prin faina, trece-le prin compozitia obtinuta mai inainte si prin pesmet, apoi prajeste-le in baie de ulei incins. Cand au devenit aurii, scoate-le si pune-le pe hartie absorbanta.
- Pentru sosul zabaion, pune intr-o craticioara zaharul pudra, oul batut si vinul si bate-le pe baie de aburi pana se ingroasa.
- Toarna in mijlocul unui platou sosul si asaza deasupra perlele de mere si decoreaza cu frunze de menta proaspata.
Sugestie:
Poti decora platoul cu coaja merelor confiata intr-o craticioara cu un pic de unt, zahar si putin lichior, dupa gust. Sau mai poti realiza un decor original din aceeasi coaja a merelor deshidratata in cuptor, la temperatura joasa, timp de circa 2 ore.