Cornuletele cu ulei si untura sunt foarte fragede si gustoase ,perfecta ca desert sau gustare.
Ingrediente
100 gr untura
100 ml ulei
100 ml lapte rece
drojdie de bere
1/2 praf de copt
coaja de lamaie sau rom
500 gr faina
10 nuci tocate
gem de caise
otet
Instructiuni de preparare
Inmoi untura, o freci spuma, adaugi treptat uleiul si continui operatia ca sa se incorporeze bine, la fel procedezi si cu laptele, apoi pui drojdia de bere frecata cu zahar sau inmuiata in lapte cald. Stingi praful de copt cu 1 lingura de otet si pui peste amestecul omogen. Parfumezi cu o lingura de rom sau coaja rasa de lamaie, adaugi faina proaspat cernuta si framanti 15 minute un aluat mai moale, pe care il lasi la rece.
Dupa o ora scoti aluatul, imparti in mai multe parti, intinzi foi groase de 1 cm si le tai in raza. Faci o umplutura cu gem de caise si nuci tocate si umpli cornuletele, le asezi pe o tava neunsa si le introduci in cuptorul fierbinte.
Coci la foc potrivit 30 de minute. Cand cornuletele se desprind de pe tava sunt aproape coapte si nu se mai lasa in cuptor decat 5 minute. Le scoti si le pudrezi cu zahar farin si le servesti reci.