- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Hateganele cu chimen sau rozmarin sunt delicioase, aromate si foarte usor de preparat, fiind mai fragede daca le serviti a doua zi.
Ingrediente
- 1 cubulet de drojdie proaspata
- 1 lingura seminte de chimen/ramurica de rozmarin
- 500 gr faina
- 60 ml ulei de masline
- 1/2 lingurita zahar
- faina pentru planseta de framantat
- 1,5 lingurita sare grunjoasa
Instructiuni de preparare
- Se dizolva drojdia in 200 ml apa calduta. Se amesteca faina, zaharul si o lingurita de sare se adauga drojdia si apa in care s-a inmuiat si se amesteca totul pana se obtine un aluat uniform. Se pune aluatul intr-un loc cald, acoperit cu un stergar, timp de patru ore.
- Se unge planseta cu faina si se framanta viguros aluatul, apoi se imparte in opt si se intinde cu sucitorul in forma de placintute.
- Se unge o tava de copt si se pun placintele in ea. Se apasa cu degetul din loc in loc placintutele, si in gropite se picura ulei. Se presara cu sarea ramasa, amestecata cu ace de rozmarin sau cu seminte de chimen usor pisate. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca in tava, apoi se baga in cuptorul incins si se lasa sa se coaca pana se rumenesc (cam 30 de minute). Sunt grozave la bere sau langa orice fel de salata.