Cornuri cu nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornurile cu nuci sunt aromate, gustoase, ideale ca gustare de dupa-amiaza.

Ingrediente

    • 170 gr untura
    • drojdie de bere
    • 1 lingura cu zahar
    • 30 ml apa calda
    • sare
    • 300 gr faina
    • 3 linguri cu marmelada de prune
    • 10 nuci
    • 1 ou
    • coniac

Instructiuni de preparare

  1. Cerni faina si pui peste ea untura incalzita. Adaugi putina sare si apa calda si framanti un aluat potrivit, in care adaugi drojdia de bere, frecata cu zahar pana cand devine lichida. Dupa ce adaugi drojdia, framanti bine aluatul (unul din secretele aluatului dospit este timpul de framantat). Prin framantare indelungata, aluatul primeste o cantitate mare de aer in compozitie si devine pufos. Astfel pregatit, lasi aluatul la cald sa dospeasca o ora.
  2. Intinzi foi groase de 1 cm, tai patrate cu latura de 5 cm, pregatesti umplutura si o pui pe un colt al patratului, apoi rulezi.
  3. Omogenizezi magiunul de prune cu nucile macinate, pui peste amestec un albus batut spuma tare si parfumezi cu o lingura de coniac.
  4. Cornurile le pui pe o tava neunsa, le ungi pe deasupra cu galbenus, pe care il intinzi cu o pana de pasare, presari cu zahar tos si coci la foc potrivit 30 de minute.
  5. Le scoti, le pui pe un platou mare, le servesti calde sau reci, ca desert, sau langa ceai si cafea cu lapte.

Recomandari

Patiserie