- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornurile pentru ceai sunt delicioase si aromate alaturi de o delicioasa cana de ceai.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr untura topita
- 1 kg faina
- 1 ou
- 1 galbenus
- 2 linguri cu zahar
- drojdie de bere
- 250 ml lapte dulce
PENTRU UMPLUTURA:
- 3 linguri cu marmelada de fructe
- 10 nuci tocate
- coaja de lamaie
- 1 lingura cu rom
Instructiuni de preparare
- Lasi untura pe foc mic si cand s-a inmuiat o freci spuma cu 2 linguri de zahar si 1 ou intreg si putina sare. Adaugi faina cernuta proaspat, in ploaie, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporezi bine, alternativ cu laptele cald in care s-a inmuiat drojdia de bere. Amestecul il framanti cu mana, apoi il lasi la dospit o ora.
- Intinzi bucati de aluat, tai patrate cu latura de 5 cm, pui pe un colt umplutura de marmelada in amestec cu nuci tocate, coaja de lamaie si o lingura de rom, apoi rulezi foaia de aluat spre coltul opus si asezi cornurile pe o tava neunsa.
- Introduci tava in cuptorul fierbinte, lasi focul mic 15 minute, potrivesti focul mai iute si lasi pana cand se rumenesc cornurile. Le ungi cu galbenus inainte de a fi introduse in cuptor si, dupa gust, le presari cu zahar tos.
- Cornurile le servesti calde sau reci, cu ceai sau compot de fructe.