Cornuri pentru ceai

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cornurile pentru ceai sunt delicioase si aromate alaturi de o delicioasa cana de ceai.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr untura topita
    • 1 kg faina
    • 1 ou
    • 1 galbenus
    • 2 linguri cu zahar
    • drojdie de bere
    • 250 ml lapte dulce

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 3 linguri cu marmelada de fructe
    • 10 nuci tocate
    • coaja de lamaie
    • 1 lingura cu rom

Instructiuni de preparare

  1. Lasi untura pe foc mic si cand s-a inmuiat o freci spuma cu 2 linguri de zahar si 1 ou intreg si putina sare. Adaugi faina cernuta proaspat, in ploaie, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporezi bine, alternativ cu laptele cald in care s-a inmuiat drojdia de bere. Amestecul il framanti cu mana, apoi il lasi la dospit o ora.
  2. Intinzi bucati de aluat, tai patrate cu latura de 5 cm, pui pe un colt umplutura de marmelada in amestec cu nuci tocate, coaja de lamaie si o lingura de rom, apoi rulezi foaia de aluat spre coltul opus si asezi cornurile pe o tava neunsa.
  3. Introduci tava in cuptorul fierbinte, lasi focul mic 15 minute, potrivesti focul mai iute si lasi pana cand se rumenesc cornurile. Le ungi cu galbenus inainte de a fi introduse in cuptor si, dupa gust, le presari cu zahar tos.
  4. Cornurile le servesti calde sau reci, cu ceai sau compot de fructe.

Recomandari

Patiserie