- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crochetele frantuzesti sunt foarte usor de preparat. Daca doriti sa fie mai aromate puteti adauga boia de ardei iute sau dulce.
Ingrediente
- 1/2 cub de drojdie
- 2 linguri ulei
- 250 gr faina
- 1 lingurita sare
- apa
- masline negre
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 5 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de dospire 1 pra
Timp de coacere 15 minute
- Amesteca faina cu sarea, uleiul, iar la sfarsit adauga drojdia. Adauga treptat 1/2 cana cu apa si framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete. Acopera castronul cu un servet curat de bucatarie si pune-l intr-un loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
- Inainte de a modela crochetele, adauga maslinele tocate marunt in aluat si incepe sa modelezi crochetele in forma dorita, simple sau rasucite. Pune crochetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacete 15 minute in cuptorul incins.
- Cand crochetele s-au rumenit scoate-le din tava pe un gratar sa se racoreasca.