- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Strudelul cu branza este numai buna la desert dar si la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte.
Ingrediente
PENTRU FOITAJ:
- 300 gr faina
- 230 gr branza de vaci
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 350 gr branza vaci
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 20 gr gris
- vanilie
- 10 gr coaja rasa de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece timp de 30 de minute pentru ca untul sa se intareasca.
- Separat, se framanta un aluat consistent din restul de faina, aproximativ 150 ml apa, la care se adauga otet si sare. Se lasa sa se odihneasca 25 de minute pe planseta, apoi se intinde o foaie in care se impacheteaza untul, dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Se impatureste in patru, se lasa la rece 20 de minute si se repeta operatia de inca trei ori.
- Foitajul obtinut in final se tine la rece pana cand se prepara umplutura, amestecand ingredientele mentionate.
- Din aluat se intind foi, pe care se asaza un strat omogen de umplutura. Se ruleaza, se portioneaza in bucati de 10-12 cm, si se coc la temperatura ridicata, la inceput, apoi la temperatura mai joasa, pana se rumenesc frumos. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.