- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu stafide trebuie sa o incercati pentru ca este aromata si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 60 gr unt
- 1 ou
- sare
- 420 gr faina alba
- 4 linguri smantana
- 5 linguri apa
PENTRU UMPLUTURA:
- 400 gr stafide
- 100 ml lapte
- 150 gr mac
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de fierbere 10 minute
Timp de coacere 45 minute
Timp de asteptare 20 minute
- Pentru aluat, se amesteca faina, untul, smantana, oul, putina sare si apa calda, apoi se framanta pana obtineti un aluat elastic din care se intind 2 foi.
- Se rasneste macul putin, apoi se fierbe cu laptele. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se amesteca stafidele si zaharul vanilat si se lasa 20 de minute sa se racoreasca.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde prima foaie, se repartizeaza peste ea amestecul de mac si stafide si se acopera cu a doua foaie intorcand marginile foilor in sus. Se coace placinta 45 de minute, apoi se serveste pudrata cu zahar.