- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu piersici o puteti prepara cu o zi inainte de a o servi, deoarece pentru a surprinde aroma fructelor este nevoie sa stea la rece cel putin 3 ore.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 160 gr unt
- 200 gr faina alba
- 3 oua
- 160 gr zahar
PENTRU UMPLUTURA:
- 30 gr unt
- 2 linguri miere de albine
- 100 gr stafide aurii
- 250 gr piersici din compot
PENTRU UNS:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de fierbere 10 minute
Timp de coacere 30 minute
- Pentru aluat, se amesteca zaharul cu untul si apoi se mixeaza pana s eobtine o crema spumoasa. Se aduaga ouale unul cate unul, amestecand foarte bine compozitia dupa fiecare. Se adauga faina si se amesteca intai cu lingura, apoi se framanta pana obtineti un aluat portivit de tare.
- Se scurg piersicile din compot, se taie bucati care se trag in tigaie in putin un topit cu stafidele. Se lasa 10 minute pe foc, adaugand si putin sirop din compot, apoi scuturati tigaia si, la final, aduagati mierea luand imediat tigaia de pe foc.
- Se intinde aluat intr-o foaie si se pune in tava ridicand marginile care se ciupesc intre degete pentru a forma un cos. Se repartizeaza umplutura si se unge cu ou, apoi se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute.