- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu nuci trebuie sa o incercati pentru ca este atat de buna incat va trebui sa faceti doua tavi pentru a multumi pe toata lumea.
Ingrediente
- PENTRU ALUAT:
- 130 gr unt
- 80 ml lapte dulce
- 1 plic zahar vanilat
- 250 gr faina
- 50 gr zahar pudra
- 2 galbenusuri
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 3 oua
- 125 gr miere de albine
- 175 gr zahar tos
- 375 gr nuci
- 60 gr unt
- esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 50 minute
Timp de fierbere 50 minute
Timp de coacere 1 ora
Timp de asteptare 30 minute
- Pentru aluat, se pun toate ingredientele in bolul mmixerului si se amesteca 10 secunde la viteza mare. Se scoate apoi amestecul pe masa de lucru si se framanta cu mana, apoi se aduna intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider jumatate de ora.
- Se scoate aluatul din frigider, se intinde in foaie, care se pune in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Se acopera foaia cu alta hartie de copt si se umple cu boabe de fasole si se coace 15 minute. Se scoate tava din cuptor, se dau la o parte boabele impreuna cu hartia de copt si se lasa sa se raceasca.
- Pentru umplutura, se maruntesc 180 gr nuci si separat, se amesteca ouale, mierea de albine si zaharul. Se topeste untul, care se omogenizeaza in amestecul de miere, adaugand nucile maruntite si esenta de vanilie.
- Se toarna amestecul peste foaia coapta si deasupra se asaza nucile ramase. Se baga tava la cuptor pentru o ora, apoi se lasa sa se raceasca in tava inainte de a o portiona.