- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu fructe uscate este o placinta delicioasa, plina de vitamine si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 250 gr zahar tos
- 200 gr amestec de fructe uscate (migdale, nuci caju, alune)
- 50 gr fistic
- 1 lingura miere de albine
- 150 ml frisca lichida
- 50 gr stafide aurii
- 50 gr unt
- esenta de vanilie
- cateva boabe de fasole
- 1 rulou de foitaj
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 10 minute
Timp de coacere 30 minute
- Fructele uscate se maruntesc grosier si se pun in tava cuptorului sa se coaca pentru 10 minute. Dupa ce s-au prajit, se scoate tava, se adauga fisticul si stafidele si se amesteca, lasand tava deoparte.
- Se asaza aluatul intr-o forma de copt, se taie marginile in plus si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se pune hartie de copt si se umple cu boabe de fasole bagand tava in cuptor pentru 20 de minute. Apoi se scot boabele de fasole cu hartia de copt si se lasa sa se racoreasca.
- Intre timp, frisca, untul, esenta de vanilie si mierea de albine se pun intr-o cratita pe foc si cand ametsecul da in fiert se ia de pe foc. Separat, se fierbe zaharul cu o lingura de apa pana se obtine un sirop caramel si cand a ajuns la culoarea dorita, se varsa peste el amestecul de frisca. Se omogenizeaza compozitia, se pune pe foc pana da intr-un clocot apoi se strecoara.
- In caramelul strecurat se pun fructele si apoi se toarna totul in tava. Se lasa sa se raceasca, apoi se baga la congelator pentru 4-5 ore, de preferat peste noapte.