Placinta aperitiv

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta aperitiv este gustarea ideala de dupa amiaza sau micul dejun perfect!

Ingrediente

    • 500 gr paste sau foi de lasagna
    • 200 gr branza dulce
    • 300 gr telemea de oaie
    • 3 fire de ceapa verde
    • 100 gr unt
    • 6 oua
    • 1 legatura marar verde
    • 2 lingurite susan
    • boia dulce
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pun sa fiarba pastele in apa clocotita cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se scurg de apa intr-o sita.
  2. Se framanta branza de oaie cu cea dulce si cu 4 oua, adaugand la final ceapa verde tocata marunt si mararul.
  3. Se unge cu unt o tava, se asaza apoi un rand de paste, unul de  branza si tot asa pana se termina ingredientele, apoi tava se baga in cuptorul incins.
  4. Intre timp, se bat 2 oua care se amesteca apoi cu boiaua si susanul. Se intinde apoi peste budica din cuptor, usor rumenita, si se mai lasa cateva minute. Cand este gata se lasa in tava sa se raceasca, apoi se feliaza si se serveste.

Recomandari

Placinte