- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul cu iaurt pentru placinta este fraged si gustos si, il puteti folosi si la tarte sau strudeluri.
Ingrediente
- 30 gr drojdie
- 1 galbenus de ou
- 400 gr faina
- 200 gr iaurt
- 200 gr margarina
- putina sare
Instructiuni de preparare
- Drojdia desfacuta in putina apa calda, se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta pana se obtine un aluat potrivit de tare, care se strange ca o bila, se acopera cu un servet si s elasa sa creasca circa 2 ore, la loc cald si uscat.
- Se imparte aluatul in doua parti dijn care se intind doua foi de marimena tavii. Prima foaie se asaza in tava neunsa, ridican marginile foii pe peretii tavii. Se repartizeaza umplutura si, daca este mai moale, inainte de a aseza a doua foaie se presara foaia cu pesmet sau gris. Peste umplutura se asaza a doua foaie care se unge cu albus, apoi se coace placinta la foc moderat, pana se rumeneste frumos.