Placinta ardeleneasca cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta ardeleneasca cu branza este o placinta aperitiv foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece, la micul dejun sau la gustare.

Ingrediente

    • 600 gr faina
    • 500 gr branza
    • drojdie cat o nuca
    • 2 legaturi marar verde
    • sare
    • 2 legaturi ceapa verde
    • 200 mlapa calduta
    • ulei pentru prajit

Instructiuni de preparare

  1. Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit  1 ora.
  2. Intre timp se prepara umplutura: se faramiteaza branza cu furculita si se amesteca cu cozile de ceapa verde taiate marunt impreuna cu mararul. Verdeturile se curata si se spala foarte bine.
  3. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de placinta.
  4. Se coace fiecare placinta in tigaie in uleiul bine incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin.
  5. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.

Recomandari

Placinte