- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta ardeleneasca cu branza este o placinta aperitiv foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece, la micul dejun sau la gustare.
Ingrediente
- 600 gr faina
- 500 gr branza
- drojdie cat o nuca
- 2 legaturi marar verde
- sare
- 2 legaturi ceapa verde
- 200 mlapa calduta
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit 1 ora.
- Intre timp se prepara umplutura: se faramiteaza branza cu furculita si se amesteca cu cozile de ceapa verde taiate marunt impreuna cu mararul. Verdeturile se curata si se spala foarte bine.
- Dupa ce coca a dospit, se ia din ea cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de placinta.
- Se coace fiecare placinta in tigaie in uleiul bine incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin.
- Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.