Placinta sarata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta sarata este reteta unui preparat delicios, pe care il puteti servi ca aperitiv sau chiar ca desert, fiind delicioasa atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 15 linguri apa minerala
    • 2 linguri unt
    • 17 linguri faina
    • 7 linguri ulei
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr crema de branza
    • 3 linguri iaurt
    • lapte
    • 200 gr branza feta
    • 2 oua
    • unt

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca 15 linguri de faina cu apa minerala, putina sare si uleiul. Se intinde aluatul pe o planseta tapetata cu faina.
  2. Separat, se amesteca restul de faina cu untul moale si se intinde   compozitia peste aluatul de pe planseta. Se pliaza ca un plic si se baga la frigider pentru 30 de minute, apoi se scoate, se intinde cu sucitorul, se pliaza din nou si se baga iarasi la frigider pentru inca 30 de minute.
  3. Se sfarama branza feta si se amesteca cu crema de branza , ouale batute si se subtiaza cu iaurt.
  4. Se imparte aluatul in doua si se intinde doua foi subtiri. Se pune o foaie intr-o tava unsa cu unt, se intinde peste ea umplutura, se niveleaza si se acopera cu cea de a doua foaie. Se unge foaia de deasupra cu lapte si se baga tava in cuptorul incins pana cand se rumeneste frumos.
  5. Cand este gata, se scoate placinta din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Placinte