- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta batraneasca este o placinta foarte gustoasa si aromata, care ne duce cu gandul la placinta bunicii, din copilarie.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 200 gr zahar
- 200 ml ulei + 4 linguri
- 200 gr stafide
- 200 gr nuca macinata
- 1 lingura cu razatura de lamaie
- 1 esenta de rom
- 100 gr zahar farin
- 1 lingurita cu sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Cerneti faina intr-un lighenas, turnati zaharul si o lingurita cu sare, amestecati omogen si turnati deasupra apa fierbinte. Ca sa obtineti un aluat neted, amestecati repede cu lingura de lemn in faina si nu turnati toata apa odata.
- Cand ati obtinut un aluat uniform, incorporati stafidele, razatura de lamaie, nuca macinata si incepeti sa framantati cu mana. Adaugati cate putin ulei la framantat.
- Ungeti o tava mare cu ulei, intindeti tot aluatul, neteziti cu lingura sau cu lama unui cutit mare, taiati aluatul patrate si puneti forma in cuptorul cald. Coaceti placinta 40 minute, apoi lasati-o in tava sa se raceasca.
- Placinta batraneasca se serveste calduta sau rece presarata cu zahar tos.