- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ce poate fi mai bun intr-o zi de week-end decat o placinta vieneza de mere!Gustul ei minunat va va purta pe alte meleaguri.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Pregatesti primul aluat amestecand 250 gr de margarina la teperatura camerei cu 250 gr de faina. Amestecul resultat il dam deoparte
- Pregatim al doilea blat amestecand 250 gr d faina cu cele 3 galbenusuri adaugand smantana(iaurtul) si putina sare. Framantam pana cand aluatul sa fie potrivit de moale.
- Pe o planseta intindem cel de-al doilea aluat iar desupra punem prima compozitie(faina amestecata cu margarina). Rulam iar sulul de aluat rezultat il intepi cu o scobitoare din loc in loc pentru ca cele doua aluaturi sa se imbine. Tai sulul in doua si fiecare bucata de aluat o pui intr-o folie si le dai la rece pentru 30 de minute.
- Dupa ce au stat la rece iei fiecare jumatate de sul si il strangi din laterale ca sa se aplatizeze si intinzi o foaie destul de subtire pe care o pui in tava de cuptor neunsa (tava sa fie suficient de mare).
- Peste foaie presari gris si pesmet, asezi un strat de mare taiate rondele cat mai subtiri, presari zahar si scortisoara.
- Acoperi cu a doua foaie, nivelezi bine si intepi din loc in loc ultima foaie.
- Dai placina la cuptor la foc tare la inceput, apoi foc mediu, 30-40 de minute in total.