- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta placinta poate fi servita ca masa de pranz sau ca gustare intre mese.Daca placinta este preparata cu foi facute in casa nu se suprapune in 3 se foloseste o singura foaie un pic mai grosuta.
Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- margarina pentru stropit foile
- 300 gr de varza proaspata
- 2 cepe
- 250 gr de sunca afumata
- marar
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Cureti ceapa, o toci si o calesti in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugi cubulete mici de sunca afumata.
- Varza o tai felii subtiri, o freci cu sare apoi o adaugi in tigaie peste ceapa si sunca. Adaugi o ceasca cu apa si lasi sa fiarba inabusit 15 minute. Intre timp adaugi sare si piper.
- Intre timp suprepui foile de placinta cate 3, adaugand intre ele margarina. Pe o margine a foilor pui compozitia de varza si rulezi foile.
- Le pui intr-o tava unsa cu ulei si le dai la cuptor 30-40 minute. Cand foile capata o culoare aurie le scoti din cuptor si acoperi tava cu un prosop pentru 10 minute.
- Placinta se serveste calda sau rece decorand farfuria cu marar si felii de sunca.