- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca vrei sa iti petreci un sfarsit de saptamana in familie atunci e momentul sa prepari o tava de placinta.Toti te vor iubi!
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 oua
- 400 gr zahar pudra
- 7 linguri de ulei
- sare
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 500 gr faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg de branza(telemea amestecata cu branza dulce)
- 10 oua
- 50 gr zahar
- coaja de la o lamaie
- 1 plic de zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Pentru o pregati blatul amesteci galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza adaugand si putina sare.
- Bati slbusurile spuma adaugand treptat zaharul si bicarbonatul.
- Amesteci galbenusurile cu albusurile,incorporezi faina si lasi aluatul deoparte pana pregatesti umplutura.
- Pentru umplutura amesteci branza cu ouale adaugand treptat zaharul,coaja de lamaie si plicul de zahar vanilat. Amesteci bine compozitia pana ce obtii un amestec omogen
- Ungi tava in care prepari placinta cu margarina,dupa care torni jumatate de aluat, il intinzi bine in tava apoi pui umplutura peste care pui restul de aluat.
- Bagi tava in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.
- Placinta se serveste calda presarand deasupra zahar pudra.