Placinta cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca vrei sa iti petreci un sfarsit de saptamana in familie atunci e momentul sa prepari o tava de placinta.Toti te vor iubi!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 6 oua
    • 400 gr zahar pudra
    • 7 linguri de ulei
    • sare
    • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
    • 500 gr faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg de branza(telemea amestecata cu branza dulce)
    • 10 oua
    • 50 gr  zahar
    • coaja de la o lamaie
    • 1 plic de zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Pentru o pregati blatul amesteci galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza adaugand si putina sare.
  2. Bati slbusurile spuma adaugand treptat zaharul si bicarbonatul.
  3. Amesteci galbenusurile cu albusurile,incorporezi faina si lasi aluatul deoparte pana pregatesti umplutura.
  4. Pentru umplutura amesteci branza cu ouale adaugand treptat zaharul,coaja de lamaie si plicul de zahar vanilat. Amesteci bine compozitia pana ce obtii un amestec omogen
  5. Ungi tava in care prepari placinta cu margarina,dupa care torni jumatate de aluat, il intinzi bine in tava apoi pui umplutura peste care pui restul de aluat.
  6. Bagi tava in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.
  7. Placinta se serveste calda presarand deasupra zahar pudra.

Recomandari

Placinte