Strudel cu mere- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strudelul cu mere este un desert clasic, foarte gustos si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 1 pachet aluat de foitaj
    • 100 gr zahar pudra
    • 4 mere ionatane
    • 100 gr migdale feliate
    • 100 gr stafide
    • scortisoara dupa gust
    • 1 galbenus

    PENTRU SERVIT:

    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se taie si se curata merele, se scot semintele si apoi pulpa se taie cuburi mici care se pun intr-un castron. Se presara merele cu zahar pudra si scortisoara si se amesteca bine. Apoi, se pun stafidele si migdalele si se amesteca din nou.
  2. Aluatul se intinde intr-o foaie foarte fina si cat mai dreptunghiulara care se umple cu merele lasand o margine de 2 cm.
  3. Se ruleaza, se strang capetele si se transfera rapid in tava de copt. Se ung cu galbenus si se coc 25 de minute. 
  4. Cand strudelul este gata se lasa sa se raceasca bine de tot, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.

Recomandari

Placinte