- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Strudelul cu mere este un desert clasic, foarte gustos si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1 pachet aluat de foitaj
- 100 gr zahar pudra
- 4 mere ionatane
- 100 gr migdale feliate
- 100 gr stafide
- scortisoara dupa gust
- 1 galbenus
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
- Se taie si se curata merele, se scot semintele si apoi pulpa se taie cuburi mici care se pun intr-un castron. Se presara merele cu zahar pudra si scortisoara si se amesteca bine. Apoi, se pun stafidele si migdalele si se amesteca din nou.
- Aluatul se intinde intr-o foaie foarte fina si cat mai dreptunghiulara care se umple cu merele lasand o margine de 2 cm.
- Se ruleaza, se strang capetele si se transfera rapid in tava de copt. Se ung cu galbenus si se coc 25 de minute.
- Cand strudelul este gata se lasa sa se raceasca bine de tot, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.