Placinta cu branza si caise fara aluat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu branza si caise fara aluat este un desert aparte, usor de preparat si foarte gustos. Daca doriti puteti inlocui caisele cu piersici sau prune.

Ingrediente

    • 4 oua
    • 500 gr branz? dulce de vaci
    • 140 gr zahar
    • 300 gr caise
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lamaie
    • 1 pachet praf de budinca de vanilie
    • 1 lingura zahar pudra
    • 1 lingura faina
    • sare

    PENTRU UNS:

    • 1 lingura gris
    • unt

Instructiuni de preparare

  1. Se spala caisele, se pun in apa clocotita pentru cateva minute, apoi se scot si se curata de coaja. Se taie in jumata?i si se curata de samburi.
  2. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se adauga branza dulce, coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie si praful de budinca si se omogenizeaza compozitia.
  3. Se intinde jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu gris. Se presara faina peste jumatatile de caise, se amesteca si se asaza in tava cu taietura in jos.
  4. Se adauga si branza ramasa si se da to­tul la cuptor pentru 60 minute, la foc mic. Dupa ce s-a copt, se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se taie bucati si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Recomandari

Placinte