- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu branza si caise fara aluat este un desert aparte, usor de preparat si foarte gustos. Daca doriti puteti inlocui caisele cu piersici sau prune.
Ingrediente
- 4 oua
- 500 gr branz? dulce de vaci
- 140 gr zahar
- 300 gr caise
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lamaie
- 1 pachet praf de budinca de vanilie
- 1 lingura zahar pudra
- 1 lingura faina
- sare
PENTRU UNS:
Instructiuni de preparare
- Se spala caisele, se pun in apa clocotita pentru cateva minute, apoi se scot si se curata de coaja. Se taie in jumata?i si se curata de samburi.
- Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se adauga branza dulce, coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie si praful de budinca si se omogenizeaza compozitia.
- Se intinde jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu gris. Se presara faina peste jumatatile de caise, se amesteca si se asaza in tava cu taietura in jos.
- Se adauga si branza ramasa si se da totul la cuptor pentru 60 minute, la foc mic. Dupa ce s-a copt, se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se taie bucati si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.