- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu branza si fructe de padure este un desert delicios si foarte aromat, pe care il puteti servi si la micul dejun alaturi de o ceasca de cafea.
Ingrediente
- 1 foaie foitaj
- coaja de la o lamaie sau o portocala
- 300 gr crem? de branza
- 2 oua
- 1 lingurita extract de vanilie
- 50 gr zah?r
- 100 gr fructe de padure
- 1 lingurita gris
Instructiuni de preparare
- Se bate un ou, se incorporeaza in crema de branza, se adauga zaharul, grisul, coaja de citrice si vanilia. Se omogenizeaza apoi cu o spatula si se adauga, treptat, fructele de padure.
- Se intinde foaia de aluat, se taie in patrate de 10 cm, apoi, pe fiecare patrat, se pun gramajoare de umplutura.
- Se ung placintelele cu putin ou si se impaturesc dupa preferinta. Se dau la cuptor la 180°C, timp de 20 de minute.
- Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca, apoi le puteti servi.