- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest strudel cu mere trebuie sa il preparati pentru ca este foarte aromat, gustos si apetisant.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 50 ml apa calduta
- 1 ou
- 25 gr unt
- 1 lingura zahar
- 1 lingur? de unt topit
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 6 mere ionatane
- 1 lingura scortisoara
- 75 gr zahar
- 50 gr unt
- 3 linguri pesmet fin
- 50 gr stafide
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina, oul, zaharul, sarea si untul. Se adauga jumatate din cantitatea de apa si se amesteca. Se adauga si restul apei daca aluatul iese prea tare.
- Se aduna aluatul intr-o bila, se unge cu unt topit, apoi se acopera cu un servet si se lasa 30 de minute sa se odihneasca.
- Stafidele se inmoaie in apa calda 20 de minute, iar merele se curata si se taie felii. In unt topit se caleste un pic pesmetul.
- Aluatul se intinde, se unge cu unt topit, merele se amesteca bine cu stafidele, pesmetul, zaharul si scortisoara. Se pun merele intr-o parte a aluatului si apoi se ruleaza, lipind capetele. Se transfera rapid in tava de copt, se unge cu restul untului topit si se coace pentru 50-60 de minute.
- Strudelul cu mere se presara cu zahar abia cand este complet racit.