Strudel cu mere- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest strudel cu mere trebuie sa il preparati pentru ca este foarte aromat, gustos si apetisant.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 50 ml apa calduta
    • 1 ou
    • 25 gr unt
    • 1 lingura zahar
    • 1 lingur? de unt topit
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • mere ionatane
    • 1 lingura scortisoara
    • 75 gr zahar
    • 50 gr unt
    • 3 linguri pesmet fin
    • 50 gr stafide

    PENTRU SERVIT:

    • zahar pudra
     

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina, oul, zaharul, sarea si untul. Se adauga jumatate din cantitatea de apa si se amesteca. Se adauga si restul apei daca aluatul iese prea tare.
  2. Se aduna aluatul intr-o bila, se unge cu unt topit, apoi se acopera cu un servet si se lasa 30 de minute sa se odihneasca.
  3. Stafidele se inmoaie in apa calda 20 de minute, iar merele se curata si se taie felii.  In unt topit se caleste un pic pesmetul.
  4. Aluatul se intinde, se unge cu unt topit, merele se amesteca bine cu stafidele, pesmetul, zaharul si scortisoara. Se pun merele intr-o parte a aluatului si apoi se ruleaza, lipind capetele. Se transfera rapid in tava de copt, se unge cu restul untului topit si se coace pentru 50-60 de minute. 
  5. Strudelul cu mere se presara cu zahar abia cand este complet racit.

Recomandari

Placinte